Myskoxarna i hägnet

Myskoxfamiljen i hägnet

Myskoxfamiljen i hägnet

Längst bak i bilden står två blyga ungtjurar som är senaste tillskottet i myskoxhägnet i Tännäs. Dom kommer från Polaruniversitetet i Tromsö. Nere till vänster står årets kalv – rund och fin om magen – bredvid pappa myskoxtjur och bakom ser man ryggen på mamma myskoxe. Den vilda kalven har sannolikt ungefär samma storlek – dom är ju lika gamla – men troligen något magrare. Här det varit kallt en längre tid – inte så mycket snö¬†på ¬†fjället vilket gynnar myskoxarna som kan hitta bete utan större snöskrapande. Kylan påverkar dom inte speciellt mycket. Vid den här tiden på året så är störningen på myskoxarna försumbar vilket känns bra. Men – ännu har vi ingen statusrapport från Naturbevakarna. Vi¬†räknar med¬†att alla sju djuren¬†är tillsammans.

torsdag, 23 december, 2010 Okategoriserade