Myskoxarna är återfunna !

Foto: Hielke Chaudron

Bilden är från ett tidigare år

Alla tio djuren siktades på mycket långt håll . Till vår stora glädje  är alla djur med i flocken.

Vid den här tiden på året är det ännu inte värmeflimmer över fjället utan klart och mycket bra sikt. Med en fågeltub och största förstoring såg vi hur djuren sakta betade sig uppför en fjällsluttning och det verkade lugnt och ett normalt beteende. Nu är den tiden på året då fettreserverna börjar sina och myskoxarna skall göra av med så lite energi som möjligt. Snart kommer vårsolen att smälta av sydsluttningarna och då finns det åter bete att fylla på med.

Det är mycket folk i området – det är ju sportlov – och många myskoxintresserade har gästat Myskoxcentrum i Tännäs och på så sätt kommit i närkontakt med djuren. De vilda har fått vara i fred. Det gör att vi om några månader kan hoppas på två, kanske tre, kalvar. Vi får se,,,

 

fredag, 3 mars, 2017 Okategoriserade

Inga kommentar än.

Lämna en kommentar