Två tjurkalvar har anlänt till hägnet i Tännäs

Foto Janne erikssonFoto Janne ErikssonFoto Janne Eriksson

 

 

 

 

¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†Innan avfärden från karantänsvistelsen i Lycksele¬†Djurpark fick myskoxarna en grundlig genomgång -¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† ¬†bla verkades klövarna¬†,¬† den lösa vinterullen plockades av och¬†lastning i¬†speciella transportboxar för en säker transport till Tännäs och ”Myskoxcentrum i Härjedalen”.

De nyanlända¬†myskoxarna ¬†släpptes i ett eget hägn för att vila efter resan och för att acklimatisera sig till ett nytt liv i Tännäs.¬†I¬†ett angränsande hägn går¬†¬†den unga kon och tjuren sedan¬†i höstas.¬† De fyra sammanförs i god tid innan invigningen till det stora visningshägnet.¬†

Tännäshägnet – Myskoxcentrum i Härjedalen – invigs den 20 juni 2010.¬†

 

lördag, 29 maj, 2010 Okategoriserade