Nu har även Helga fött sin kalv

_Y2A6854

Foto: Janne Eriksson Funäsdalen

Tripp Trapp – det skiljer 25 dagar mellan kalvarna. Neassa fick sin kalv den  9 maj och Helga den 29 maj.             Dom växer fort  vilket kan behövas om dom skall klara en bister vinter.

Nosen längst till vänster tillhör Härje – nestor och chef i hägnet.  Kom och titta på myskoxarna då Ni är i trakterna. Visningar varje dag – djuren skall ha tillsyn och mat så det passar bra att få en introduktion och samtidigt se beteenden och bus av småkalvarna. Myskoxcentrum i Tännäs – biljetter och tider gm Turistbyrån i Funäsdalen eller på Fiskecentrum i Tännäs.

På fjället har de vilda djuren förhoppningsvis också fött sina kalvar men det dröjer ett tag innan vi lokaliserat gruppen. I april var det nio vilda myskoxar – i fjol föddes två kalvar – vi hoppas på minst  2 till i år…

måndag, 13 juni, 2016 Okategoriserade

Inga kommentar än.

Lämna en kommentar